Hip hop

Hip hop er en subkultur, en livsstil og en kunstform som rommer flere elementer av musikk, dans, streetart, klær etc. Hip hop har sitt opphav fra afrikansk, karibisk og latinamerikansk kultur.
Dansestilen Hip hop hadde sin startfase på nattklubbene i New York på midten av 80-tallet. B-boying/b-girling (breaking) og funk-styling fantes allerede og var mainstream kjent mye grunnet medieeksponeringen. Hip hop dans refererer til dansestiler som blir danset til hiphopmusikk, eller som har utviklet seg som en del av hiphopkulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter i hip hop, blant annet breakdance/breaking, locking og popping i hip hop.

Mange personer, begivenheter, kulturer og sjangre er forgjengere for hip hop, men viktigst å vite er at hip hop - kultur er en svart kultur skapt av afrikansk og karibisk amerikanere. Og for de fleste vil én person alltid være den viktigste referanse: Mr. James Brown og all hans fete funk i hip hop. Hip hop i dag ville ikke vært det samme uten han, både når det gjelder musikken og hip hop dansen